Cultuur in DevOps | Parels in VSTS | Respect binnen scrum
Click here if you are having trouble viewing this message.
Delta-N
Modern Development
                           
Delta-N, Connecting the Cloud
                   
In deze nieuwsbrief
                                                           

Het belang van cultuur in DevOps 
Onderzoek wijst uit dat drie cultuur aspecten een rol spelen

Overal lees je dat binnen DevOps cultuur heel belangrijk is. Als je doorvraagt blijkt dat het lastig is om aan te geven wat onder cultuur wordt verstaan. De organisatie DevOps Research and Assessment (DORA) heeft hier onderzoek naar gedaan en geconcludeerd dat er drie cultuur aspecten zijn die een belangrijke rol spelen om succesvol in DevOps te zijn; 'Westrum organisatiecultuur', 'plezier in het werk' en 'stimuleren van leren'. In dit eerste blog in een serie van drie ga ik in op de Westrum organisatiecultuur.

Lees verder >>


Overstappen van TFVC naar GIT
Waarom overstappen en hoe zorg je dat dit soepel verloopt?

Ik krijg nog steeds de vraag waarom en hoe over te stappen van TFVC naar GIT als source control systeem. Bij een dergelijke overstap is een vaak gehoord geluid dat dit lastig is, omdat de terminologie anders is en elke verandering vaak weerstand op roept. In dit blog ga ik in op de redenen om de overstap te overwegen en op hoe je ervoor zorgt dat deze verandering het gewenste resultaat heeft.
      
Lees verder >>Parallel verwerken met PowerShell
Meerdere manieren om parallel opdrachten uit te voeren

PowerShell werkt op een traditionele wijze en verwerkt opdrachten één voor één. Wil je bijvoorbeeld weten of er een service op een Windows Server aanwezig is, dan geef je een lijstje met één of meerdere servers op en Powershell werkt deze lijst server per server af.  Dit is op zich geen probleem als je de actie wilt uitvoeren op tien servers, maar wat nu als het duizenden servers zijn? 

Lees verder >>

Vijf verborgen parels in VSTS
Prachtige functionaliteiten die nauwelijks bekend blijken
                   
Elke drie weken wordt er nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Visual Studio Team Services (VSTS). Dat is zoveel informatie, dat je af en toe het zicht verliest op alle prachtige functionaliteiten. In dit artikel belichten we 5 functionaliteiten die wij erg waardevol vinden en waarvan we merken dat ze bij onze klanten niet of nauwelijks bekend zijn.

Lees verder >>


 

Respect als Scrum Value
Laatste deel in blogserie over de vijf Scrum Values

​Respect is één van de vijf Scrum Values in de scrum guide. Respect binnen Scrum betekent het echt accepteren en waarderen van een persoon zoals deze is. Alleen door iedereen in zijn of haar waarde te laten kunnen mensen in de juiste comfortzone blijven en kunnen resultaten floreren. Maar wat zijn symptomen van een gebrek aan respect en hoe vergroot je het respect binnen een team?

Lees verder >>Lange wachttijden voor Builds en Deployments
Standaard wordt er maar één build of release tegelijkertijd uitgevoerd
                
In Visual Studio Team Services (VSTS) zijn er twee manieren om het bouwen en uitrollen van software te ondersteunen, namelijk Microsoft-hosted CI/CD (voorheen hosted pipelines) en Self-hosted CI/CD (voorheen private pipelines). Self-hosted CI/CD beheer en configureer je zelf door job agents te registreren bij je VSTS-account. Het is dus mogelijk om aan een heel aantal job agents toe te voegen, maar die kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden.

Lees meer >>

                   
Laan van Waalhaven 450  |  2497 GR Den Haag  |  +31 85 487 52 00 |  info@delta-n.nl  |  www.delta-n.nl 
Volg ons op LinkedIN    Volg ons op Facebook    Volg ons op Twitter    Volg ons op Google Plus       
 
Click here if you don't wish to receive these messages in the future.